mari amalkan

mari amalkan
selawat syifa
Cili-merah..cili-merah...cili-merah.

Tuesday, January 13, 2009

Cerita dari MekahRamai yang tanya apa benda yang bulat2 tu? Saya pun tak pasti. Pertama kali saya lihat gambar yang begini bila boss saya Tn Hj FBI tunjukkan gambar yg beliau rakam pada tahun lepas. Jadi saya berazam nak merakamkan gambar yang sama.

Pada pandangan saya (belum rujuk kepada ustaz lagi ni), mungkin lepas ni ustaz Sapawi boleh bagi komen; Pada hari wukuf doa kita semua naik ke langit. Waktu wuquf ialah dari zohor 9 Zulhijjah hingga subuh 10 Zulhijjah. Gambar ni saya rakamkan lebih kurang jam 11:00 malam, masih waktu wuquf. Pada pandangan saya objek bulat berkenaan ialah perkataan2 yang kita sebutkan samada baik atau buruk yang naik ke langit menjadi doa kita kepada Allah. Perlu diingat bahawa objek bulat ini tak dapat dilihat menerusi naked eyes, hanya muncul dalam gambar.

Jemaah kami berkesempatan melihat tulisan di langit sebanyak 3 kali iaitu di Arafah selepas solat zohor, di Muzdalifah pada bulan dan di Mina semasa menunggu nak melontar jamrah. Tulisan berbentuk LaailaHaillalLah, AlLah dan Muhammad

1 comment:

amaram said...

Memang betul lah...

Kawan saya ada cakap, awan berbentuk "lailahaillallah" dapat dilihat di langit Arafah.

4 juta jemaah senyap sepi masa tu.

Seronoknya