mari amalkan

mari amalkan
selawat syifa
Cili-merah..cili-merah...cili-merah.

Thursday, August 14, 2008

Jangan terpedaya...

Salam,
Sekadar memanjangkan kpd mrk yg aktif dalam MLM agar berhati2..
Today even established MLM business/company cannot be trusted. All of them target to become millionaires in the shortest time possible!!! How sad!!
MKMR
++++++++++++++
Hai-O Marketing @ Jgn Terpedaya
Adalah Di Maklumkan Kpd Orang ramai Agar Tdk Terpedaya Dgn Sekumpulan Pemimpin2 Hai-O Yg Di Kenali Dgn 'Team 369' Yg Kini Di Dapati Mempengaruhi Orgramai Utk Menyertai Sykt Hai-O Marketing Dgn Sistem Front Loading @ Beli Pangkat Dgn Melaburkan RM21,000.
Biasanya Yg Jd Mangsa Adalah Kakitangan Kerajaan Krn Mrk Akan Mempengaruhi Supaya Membuat Loan Dgn Pihak Bank RM23,000 Dimana RM21,000 Akan Di Laburkan Samada Membeli 10 Set Pakaian Dalam Wanita Beautiful Atau 10 Unit Penapis Air..Baki RM2000 Tu Adalah Utk Kegunaan Peribadi.
Mangsa Td Perlu Pula Utk Mencari Mangsa Lain Utk Melaburkan Jg RM21,000 Sbb Kalau Tdk Mangsa 1 Td Kena Membayar RM300 Sebln Kpd Pihak Bank Selama 10 Tahun Utk Melunaskan Hutang Tersebut.
Dlm 'Team 369' Ni Mrk Ada Kaki Yg Ada Kabel Dgn Pihak Bank Yg Blh Meluluskan Pinjaman Tersebut.. Ramai Yg Khabarnya Tlh Menjadi Mangsa.
Hrp Pihak Berwajib @ KDNHEP Mengambil Berat Isu Ini Krn Ternyata Ianya Menyalahi AJL 1993.
Yg Sedihnya Pemimpin2 'Team 369' Ini Adalah Terdiri Drp Crown Diamond Manager Yg Berbangsa Melayu & Mangsanya Jg Adalah Terdiri Dari Org2 Melayu Jg.
Sebarkan Sebarkan Sebarkan Sebarkan Sebarkan…
Aku pun dh tau pasal sistem front loading yg d amalkan oleh pemimpin2 CDM Hai-O ni yg gah d kenali dgn nama 369 ni. kesian dgn k/tangan2 k'jaan yg d janjikan bulan bintang oleh CDM2 brengsek ni. dlm meeting2 yg d anjurkan, mrk bknnya citer ttg prdk apatah lg jual ttpi mrk menceritakan ttg plan pemasaran front loading yg tak payah jual prdk ttpi beli pangkat dgn bemodalkan loan bank RM21,000 tuh. ini semuanya adalah manipulasi plan pemasaran yg d lakukan oleh CDM2 tersebut. semuanya adalah utk kepentingan peribadi pemimpin2 brengsek tersebut.

SISTEM JUALAN BEGINI HARAM DI SISI ISLAM. SILA LAWAT LAMAN WEB USTAZ ZAHARUDDIN UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG KAEDAH JUALBELI ISLAM / HALAL www.zaharuddin. net
HAI O NI SEMEMANGNYA MERUPAKAN SALAH SATU SYT MLM YANG SAH DISISI UNDANG-UNDANG. SYT INI DAH WUJUD BERPULUH TAHUN TAPI BERNIAGA TRADING.MLM NI HANYA BERGERAK TAK LEBIH DARI 5 TAHUN YANG LALU DAN TAUKEH CINA NYA TELAH MENGEMBANGKAN RANGKAIAN MLM NYA MELALUI GOLONGAN MELAYU. HAMPIR 90% RANGKAIAN PENGEDARNYA TERDIRI DARI ORANG MELAYU. BAGI YANG BERJAYA MAKA DAPATLAH MELANCONG UMRAH KE TABUNG KERETA KE DEAN SEMESTINYA BONUS-BONUS MLM TU.
DALAM BISNESS MLM TULEN SEBENARNYA KAEDAHNYA MUDAH. KITA MENGGUNAKAN PRODUK SYT DAN SETELAH ITU KITA MENGSYORKAN KEPADA SAUDARA SERTA KENALAN ATAU SESIAPA SAJA PROSPEK YANG DIKENALI.JIKA MEREKA BERMINAT MAKA KITA JUAL PRODUK TERSEBUT. MAKA DAPATLAH KEUNTUNGAN RUNCIT.
KITA JUGA MEMBUAT PENAJAAN UNTUK MENGEMBANGKAN RANGKIAN KUMPULAN KITA.LEBIH RAMAI DALAM KUMPULAN MAKA LEBIH BANYAK JUALAN SERTA LEBIH BANYAK BONUS.
MALANGNYA DALAM HAI O INI SAMA ADA DENGAN PENGLIBATAN TAUKEH HAI O SENDIRI SERTA DENGAN PENGEDAR=PENGEDAR KUMPULAN ATASAN TELAH MEWUJUDKAN SATU KAEDAH JALAN PINTAS MENUJU KEJAYAAN DENGAN MENCIPTA SATU PLAN PEMASARAN YANG MANA BOLEH ATAU TELAH MENANYAIYA PEGEDAR BARU KERANA TERPAKSA MELABUR JUMLAH WANG YANG AMAT BESAR SEHINGGA RM21000.JIKA TIDA WANG MAKA KUMPULAN ATASAN AKAN CUBA MEYOKONG PINJAMAN PERIBADI.SETELAH LULUS PINJAMAN DENGAN KERJASAMA PIHAK SYT DAN BANK WANG TERSEBUT DIMASUKKAN KEDALAM AKAUN HAI O.PENGEDAR BARU INI PULA HANYA DIBERI PRODUK SYT SEPERTI MESIN PENAPIS AIR BERJUMLAH 10 UNIT ATAU BAJU DALAM WANITA BEAUTIFUL SEBANYAK 10 UNIT.
UNTUK BUAT SERONOK CERITA MAKA PENGEDAR BARU DIBERI BONUS SEBANYAK RM4500.ITU YANG MENBUAT RAMAI TERPEDAYA.YANG BAB TAK SERONOKNYA APA NAK BUAT DENGAN 10 UNIT PENAPIS AIR / BAJU DALAM TU.TERPAKSALAH KENA JUAL.ANEHNYA HARGA BELI 10 UNIT RM20,800 MAKA SEUNIT RM2080. HARGA KENA JUAL PADA ORANG SERUPA JUGA RM2080. SECARA LOGIKNYA SEBENARNYA HARGA 10 UNIT TERSEBUT IALAH RM20800 - RM4500=RM16300 ATAU SETIAP SATU KOSNYA RM1630.JADI SEBENARNYA RM4500 ITU HANYALAH UNTUNG RUNCIT.KALAU NAK DAPAT SEMULA MODAL RM20800 TU KENALAH JUAL KESEMUA 10 MESIN PENAPIS AIR / BAJU DALAM TU.KALAU TIDAK TANGGUNG AJELAH HUTANG RM16300 TU. MAKA ADALAH YANG JUAL PADA PELANGGAN BARU BAYAR ANSURAN RM100 SEBULAN.INI MACAM 2 1/2
PUN TAK DAPAT BALIK MODAL.DAHLAH TU KENA BAYAR HUTANG ANSURAN BANK PULA.
SYT HAI O TAK TANGGUNG HUTANG APA.DIA JUAL CASH. PENAJA ANDA DAH DAPAT BONUS DIA. ANDA PULA TERKAPAI-KAPAI TANGGUNG HUTANG. TAK KE ANYAIYA NAMANYA.
YANG LEBIH SEDIH TU MESIN PENAPIS AIR TU SAMA AJE YANG DIJUAL KAT KEDAI JUAL MESIN PENAPIS AIR.SISTEMNYALAH LA NI SEMUA PESEN 6 KEBUK TU. INI DAH KETINGGALAN ERA DAH.HARGA DI LUAR TAK SAMPAI PUN RM1000.BUKANNYA HAI O KILANGKAN SENDIRI PUN.BORONG DARI SYT PENGELUAR DAN TARU LABEL BIO AURA KEMUDIAN DUDUK CERITA AJAIB PUNYA PRODUK.ORANG SAKIT MINUM PUN BOLEH SEMBUH.
SISTEM AIR YANG BAGUS SEPATUTNYA KENALAH ADA BUKTI DAN FAKTA SOKONGAN YANG SEPERTI SYT DAKWA. BUKANNYA CAKAP TESTIMONI ORANG PAKAI. KALAU DAKWA BOLEH TAPIS BAHAN CEMAR BAWWAN AIR TUNJUKKAN BUKTINYA.ADA SIJIL NSF 42 DAN 53 KE. KALAU DAKWA BOLEH BASMI BAKTERIA DAN VIRUS BAWAAN AIR ADA BUKTI KE. ADA NSF 55 KE.
DIMANA KILANG PENGELUARNYA. MANA PARA SAINTIS YANG MENGKAJI KEBERKESANANNYA. TUNJUKKAN BUKTI-BUKTINYA.
INI TIDAK. BARANG ASAL USUL PUN TAK TAU.PENAPISNYA BERKESAN PUN TAK PASTI.TAPI DOK KEMPEN MACAMLAH IANYA PRODUK AJAIB. KENALAH ORANG MELAYU KITA KENA TIPU DEK ORANG MELAYU YANG BUAT TOKEY CINA TU LAGI KAYA RAYA.
SEPATUTNYA CARA YANG BETUL BUAT MLM BELI 1 SAJA. KEMUDIAN SYORKAN PADA PROSPEK.KALAU MINAT BARU BELI 1 LAGI DAN JUAL.BILA JUAL DAPATLAH PV DAN BONUSNYA.BANYAK SIKIT BERGANTUNG PADA BERAPA BANYAK DIJUAL.TETAPI KITA MEMBELI BILA DAH CONFIRM
DAPAT PEMBELI. ITU CARA SEBENAR. BUKANNYA PINJAM BANK BELI STOK KEMUDIAN BARU CARI ORANG BELI.INI CARA NAK KAYAKAN UPLINE DAN TOKEY. KALAU DIA BERI HUTANG TAK PALAH. INI KENA BYAR CASH.SECARA TAK LANGSUNG KENALAH JADI MACAM HAMBA KENA KELUAR SIANG MALAM NAK JUAL MESIN PENAPIS SEBAB NAK COVER HUTANG.BUKAN KE ANYAIYA DIRI NAMANYA.
OLEH ITU TAK USAHLAH TERPEDAYA.KALAU ANDA SUSAH SYT ATAU UPLINE ANDA NAK TOLONG TANGGUNG KE.SORRYLAH. DIA DAH DAPAT ABUAN.YOUR PROBLEM YOU SETTLELAH.
KEBANYAKAN SISTEM PENAPIS AIR YANG TERJUAL DAPASARAN YANG MENGGUNAKAN 6 KEBUK ATAU TABUNG INI AGAK KETINGGALAN DARI SEGI TEKNOLOGI NYA. PADA MASA YANG SAMA PRODUK-PRODUK INI TIDAK DAPAT MEMBERI FAKTA DAN BUKTI YANG MEYAKINKAN TENTANG KEBERKESANAN DAKWAAN YANG DIBUAT.DIMANA DAN BAGAIMANA PRODUK DIKELUARKAN PUN KURANG MAKLUMAT. KAJIAN SERTA UJIAN TENTANG KEBERKESANAN PUN TIADA INFORMASI. YANG ADA CUMA TESTIMONI PENGGUNA SAJA.
BERKENAAN DENGAN SISTEM YANG ANDA TANYAKAN SISTEM TERSEBUT BERASASKAN OMOSIS SONGSANG YANG DIDAKWA DAPAT MENAPIS SEGALA-GALANYA DAN MENGHASILKAN AIR TULEN KOSONG TANPA MINERAL YANG DIPERLUKAN OLEH TUBUH BADAN MANUSIA. MEREKA DAKWA IANYA BAGUS KERANA IANYA BERSIH DAN TULEN.MINERAL PULA BOLEH KITA DAPATI DARI MAKANAN. PERSOALANNYA JIKA AIR ITU SENDIRI DAPAT MENGHASILKANNYA MENGAPA KITA PERLU MENDAPATKAN DARI SUMBER LAIN.
CONTOH SENERIO NYA KITA PERLU MEMINUM 9 GELAS SEHARI AIR KOSONG. JIKA KITA MINUM SEGELAS AIR TERSEBUT MAKA KITA MAKAN SEBIJI PISANG UNTUK DAPAT ZAT MINERAL. MAKA 1 HARI KITA KENA BAWA SEIKAT PISANG KEMANA-MANA UNTUK DAPAT ZAT MINERAL. WALHAL DALAM SISTEM RAWATAN AIR MINERAL ZAT ITU TELAH ADA DALAM AIR YANG DIMINUM.
CUBA FIKIRKAN .DIMANA-MANA DIPASARAN TERDAPAT 2 JENIS AIR YANG DIJUAL SECARA BOTOL IAITU AIR MINUMAN DAN AIR MINERAL. TUDUNG PUTIH AIR MINUMAN DAN TUDUNG BIRU ADALAH AIR MINERAL. MENGAPA AIR YANG BERTUDUNG BIRU SEKALI GANDA LEBIH MAHAL DARI AIR YANG BERTUDUNG PUTIH. PENAPIS AIR PRODUK ELKEN PUN KURANG MEYAKINKAN.ASAL USUL PRODUKNYA PUN TAK JELAS.HASIL KAJIAN KEBERKESANANNYA TIADA BUKTI SOKONGAN DARI PIHAK KETIGA. BERBALIK TENTANG SOAL SIJIL TU, SIJIL NSF 42 MUNGKIN ADA YANG LAIN (Sijil NSF 45 & 53) TU TAK PASTI

1 comment:

Anonymous said...

Saya dah kena.. erhmm..syukur lah saya bagitau dengan kengkawan saya supaya jgn ikut dengan sistem nie.. newbie kan.. masih baru lagi .. jadi saya tidak tau apa2x..

mesti SEBARKAN PERKARA NIE...